WELKOM BIJ TECHSAVE

LEER MEER OVER ONS

TECHSAVE VIDEOS

VEEL VOORKOMENDE VRAGEN

TECHNOLOGIE

Wat gebeurt er als er vloeistofschade optreedt?

Bij vloeistofschade is er in 9 van de 10 gevallen sprake van kortsluiting. Maar doordat de spanning op de printplaten (PCB) zo laag is, is dit niet genoeg om daadwerkelijk schade aan te richten.

Alle apparaten zijn min of meer zo ontworpen, dat als vloeistofschade optreedt, het apparaat zichzelf uitschakelt.Door beveiliging in het apparaat kun je deze niet meer aanzetten. Maar, als men het apparaat op een verwarming legt, zal men ontdekken dat na een paar dagen, deze soms wel weer werkt.

Het echte probleem is, dat als elektronica na vloeistof beschadiging alleen maar wordt gedroogd, het vormen van corrosie niet stopt. Door oxidatie ontwikkelt, na verloop van tijd, meer en meer corrosie. Zelfs al heb je de elektronica volledig gedroogd, dan blijven er nog steeds, na het droogproces, mineralen uit de vloeistof achter die niet zijn verwijderd.

Om oxidatie te stoppen, moet men het apparaat door ons laten schoonmaken. Hoe eerder het apparaat wordt schoongemaakt, hoe hoger het slagingspercentage om het apparaat te redden. DeTechsave-reiniging verwijdert alle al aanwezige corrosie en alle vloeistof mineralen waardoor het oxidatie proces wordt gestopt.

Welke apparaten kunnen door Techsave worden schoongemaakt?

Bij Techsave maken wij laptops en smartphones schoon.

Hoe kort geleden moet de vloeistofschade zijn om gered te worden door Techsave?

 

We hebben van alles schoongemaakt, van 2 uur oude vloeistofschade tot 2 jaar oude vloeistofschade. Zelfs als de vloeistofschade meerdere weken of maanden oud is, kunnen we deze reinigen!

 

Hoeveel apparaten kunt u tegelijk schoonmaken?

5 laptops of 20 smartphones kunnen per wasbeurt worden schoongemaakt. Dit duurt ongeveer 3 uur per wasbeurt.

Hoe kunt u ervoor zorgen dat alle vloeistoffen en mineralen worden verwijderd?

De Techsave technologie werkt als een volautomatische Techsave reinigingsmachine. Bij het droogproces wordt gebruik gemaakt van een vacuüm dat ervoor zorgt dat alle vloeistoffen worden verwijderd.

Maken jullie ook de batterij en het scherm schoon?

Vóór het schoonmaken wordt door de technicus de batterij en het scherm verwijderd.

Wat als de Techsave-technologie het apparaat niet meer kan repareren?

Het Techsave-reinigingsproces is gebouwd op basis van No cure – No pay. Dit betekent dat de behandeling alleen een succes is als de smartphone of laptop volledig functioneel weer teruggaat naar de eigenaar. Als de eigenaar het reparatie aanbod afwijst of als het apparaat gewoonweg niet kan worden gerepareerd, worden de reinigingskosten gecrediteerd.

CONCEPT

Wat lag ten grondslag aan de ontwikkeling van deze technologie?

De Techsave-technologie is ontwikkeld door technici die vele jaren ervaring hebben met het herstellen van apparaten die brand- en waterschade hebben opgelopen. Het begon met een manueel proces met het reinigen van laptops met vloeistofschade en werd later omgevormd tot de volautomatische machine die we vandaag gebruiken.

Hoeveel bedrijven doen hetzelfde als Techsave?

Ons proces is gepatenteerd. Er zijn veel bedrijven en reparatiecentra die ultrasoon en alcohol gebruiken voor reiniging. Techsave is de enige volautomatische oplossing op de markt. Onze 13 jaar ervaring in het ontwikkelen van dit proces maakt ons succespercentage ongeëvenaard in de business. Wij gebruiken milieuvriendelijke zeep en een kleine hoeveelheid water. We zorgen ervoor dat alle corrosie uit het apparaat wordt verwijderd met ons droogproces.

Bent u in heel Europa actief?
Wij zijn momenteel in meerdere landen van Europa vertegenwoordigd en hebben meer dan 500 afgiftepunten
Kan ik de status van mijn apparaten controleren?

U kunt uw toestel altijd op onze website controleren door uw IMEI-nummer of serienummer in te voeren op onze website: Check device

 

Hoeveel apparaten heeft Techsave schoongemaakt?

Wij hebben al meer dan 25.000 apparaten gereinigd

Hoe hoog is de succesfactor?

Onze succesfactor ligt boven de 80%.

Wanneer is er sparke van een succes?

Er is alleen sprake van succes als de laptop of smartphone schoongemaakt en indien nodig gerepareerd teruggaat naar de klant.

Als de klant het aanbod afwijst of als het apparaat gewoon niet kan worden gerepareerd is dit niet-succesvol.

Staat u in contact met verzekeringsmaatschappijen?

We werken ook nauw samen met de grootste verzekeringsmaatschappijen in Europa. Verzekeraars bouwen nieuwe duurzame strategieën op, om zoveel mogelijk elektronische apparatuur te repareren, ten gunste van het milieu en de economie.

Wat doet het reparatiecentrum wanneer het apparaat door een klant wordt ingeleverd?

Het is een eenvoudig proces. Het door vloeistof beschadigde apparaat wordt in een corrosiewerende zak gedaan en naar het reparatiecentrum gestuurd. Daar wordt het gereinigd, reserveonderdelen worden vervangen (indien nodig) en het apparaat wordt getest voordat het weer naar de klant wordt teruggestuurd.

LET’S GET STARTED

READY TO MAKE A REAL CHANGE?